Végül kilincs is lett – Így zajlott a szolnoki tehetségkutató

Megosztás

Jó hangulatban, kiváló szervezéssel, de kisszámú hallgatóság előtt zajlott le az AztaQ idei megmérettetése, ahonnan a győztes az Öröm a zene döntőjébe juthatott, de senki nem ment haza üres kézzel.

A versenyt Bajnai Zsolt vezette és nyitotta meg, a zsűri soraiban pedig Andrásik Remo zenészt, gitáros, a Szolnoki Gitármánia tábor kitalálója, Horváth Gergely rádiós műsorvezető, producert, a Hangfoglaló program elindítója, Kirschner Péter zenész, zeneszerző, zenei producer, Pap Béla, Szolnok zenei mindenese és Ádori Péter, az Aktív Rádió programigazgatója foglalt helyet.

Az amatőr zenekarok megyei fordulóján mindenkinek 15 perce volt a beállásra majd 15 perce a dalaik eljátszására a közönség előtt.

A 13 órakor kezdődő versenyen összesen 5 zenekar mutathatta be a zsűrinek a produkcióját. Elsőként a Nincs kilincs, őket követte a Tobenzo, Urbán Géza, a Klisé és végül, de nem utolsó sorban a Pulse csaphatott a húrok közé.

Bár elsőre kissé egy régi Ki mit Tud? -on érezhette magát a néző, de ez természetes, hisz egy új zenekar még nem rendelkezhet akkora színpadi rutinnal, mint egy profi, de a lényeg, a zene volt, amit kiválóan oldott meg minden résztvevő és amikre a nézők is sokszor bólogattak, már-már a székekben táncoltak. Az utolsó produkción a Pulse zenekar színpadra lépésén viszont az volt az ember érzése, hogy egy vérbeli koncertélményben lehet része, a frontember többször is ki szólt a közönséghez és nagyon energikusan mozogtak, végig mosolyogva, ami persze a verseny egyetlen szolnoki zenészét, Sárszegi Dávidot is mindig jellemzi a dobok mögött.

A produkciók végeztével a zsűri közösen elvonult, hogy átbeszéljék kik kapják a díjakat. Több díjat is kiosztottak: koncertlehetőséget a Tisza moziban és Szolnok több pontján, fellépést a Tiszavirág Fesztiválon, hirdetési lehetőséget az Aktív Rádióban, egy Roland vásárlási utalványt, illetve dalok felvételét a Denevér Stúdióban. És ott van az elmaradhatatlan különdíj a zsűritől a Nincs kilincsnek, ami nem más volt, mint egy kilincs.

Pap Béla gratulál a Nincs kilincs zenekarnak

Az idei AztaQ legjobb zenésze és ezzel az Újfalusi Gábor-díj tulajdonosa, Sárszegi Dávid. A verseny győztese pedig, akik megmérettethetik magukat az Öröm a zene színpadán, nem más, mint a Klisé zenekar.

Minden résztvevőnek gratulálunk és reméljük, hogy jövőre még nagyobb számú versenyzővel és persze közönséggel találkozhatunk a tehetségkutatón. Addig is hallgassanak és támogassanak minél több feltörekvő zenekart.

Szerző és fotók: Vajó Levente

Kiemelt fotón Sárszegi Dávid

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek